Перед тим, як замовити кухню, важливо продумати нюанси.
Відомо, що робоча зона – серце кухні; тут знаходяться всі складові для зберігання, розбирання та приготування їжі, так званий робочий трикутник, особливу увагу потрібно приділити ергономіці кухонного простору.
Потрібно знати, що великий посуд краще розміщувати в глибоких ящиках, заздалегідь передбачити установку подвійних розеток для побутової техніки. Мийку, посудомийну та пральні машини слід розміщувати поряд з водопроводом.
Модно зараз пожвавлювати інтер'єр кухні за рахунок встановлення різних відкритих поличок, кутових закруглених шафок, різних підсвічувань.
Отже, варіанти розміщення кухні:
1. В одну лінію.
2. У дві лінії.
3. L-подібна (кутова).
4. U-подібна
5. Комбінована
Розрахована для невеликої родини. Потрібно передбачити де буде стояти холодильник та стіл.
Дуже зручна за своїми функціональними значеннями. Виглядає дуже стильно
L-кухня створює дуже зручний робочий трикутник. Не підходить для маленьких кухонь
U-планування найбезпечніше та практичне в розміщенні кухня